Forældre/barn – Alder: fra 1-3 år.

Lørdag kl. 9.00-10.00 i Vigersted Hallen

Sammen med mor/far kan du udfordre motorikken. Vi bruger forskellige gymnastikredskaber, laver forhindringsbaner og mange andre sjove ting, hvor kun fantasien sætter grænser. Mor/far vil hjælpe dig med at lære din krop bedre at kende gennem leg og fysiske udfordringer, mens mor/far får trænet på dine præmisser. Søskende er hjertelig velkomne – der er plads til alle i Vigersted Hallen.

 

Minispring (4-6 år)

Tirsdag  kl. 16 – 17 i Vigersted Hallen

Holdet er for de største børnehavebørn, der har lyst til at bevæge kroppen. De introduceres til de første spring og får en grundig indlæring af springteknikken.
Vi skal slå vejrmøller, stå på hovedet, på hænder og på egne ben, derfor er holdet uden mor og far. Vi lærer at vise hensyn til andre og vente på at det bliver vores tur, men vi skal også lave fis og ballade og have det rigtigt sjovt sammen.
Vi arbejder på, at kunne tilbyde afhentning i Vigersted Børnehus efter aftale.

 

 

Springlopperne 0. – 3. klasse

Tirsdag kl. 17-18 i Vigersted Hallen

Dette hold er for friske drenge og piger fra 0.-3. klasse, som har lyst til at blive bedre springgymnaster eller bare har lyst til at springe. Der vil i sæsonens løb blive arbejdet med en masse spring og grundlæggende gymnastiske færdigheder på gulvet, i trampetten og på airtracken. Herunder kolbøtter, salto, vejrmøller, håndstand og meget mere.

 

Rytme 4. – 6. klasse

Tirsdag kl. 17.30 – 18.30 i Vigersted skoles gymnastiksal

Kan du lide at bevæge dig og bruge din krop til musik, så kom med! Sving, gang, løb, balancer og spring over gulv er bare noget af det vi skal arbejde med. Vi får sved på panden, imens vi har det sjovt. Har du lyst til at lære at bruge en vimpel og lave serier til god musik? Så kom og vær med til rytmisk gymnastik.
Husk drikkedunk og tøj du kan bevæge dig i.
Opvisningstøj er ikke inkl. i kontingentet.

 

Vigersted CrossGym Kidz – Push Up (5.-9. klasse)

Torsdag kl. 18.00-19.00 Vigersted Hallen

Super sjov, lærerig og udfordrende træning for børn. En blanding af gymnastik, styrke og kondition. Træningen er for alle uanset niveau, da alle øvelser bliver tilpasset hver enkelt deltager. Vi skal skubbe, vælte, trække, løbe, kravle og løfte. Vi kan love sved på panden og pulsen op.

 

 

Inliners – familiehold

Tirsdag kl. 19-20, torsdag 16-18 og/eller  lørdag kl. 8.00-9.00 i Vigersted Hallen

Inliners er en hyggelig familiesport, hvor både nybegyndere og mere øvede kan være med. Voksne er velkomne alene, men børn skal komme i selskab med voksne, da det er hyggeligt at træne sammen. Det er en stor fordel, at vi i Vigersted har mulighed for at løbe på inliners indendørs, så underlaget ikke giver den store risiko for ”asfalteksem”. Vi øver de helt basale teknikker og lærer fx også at løbe baglæns, krydse benene ind over hinanden, lave slalom og springe/hoppe på rulleskøjterne. Derudover er vi en af de meget få klubber i Danmark, der træner freestyle slalom, hvor vi laver avancerede “comboer” på en slalombane af kegler. Desuden spiller vi rullehockey eller leger fangeleg, hvilket også er en god træning i både balance, hurtighed og standsninger.

Man medbringer selv inliners og beskyttelsesudstyr inkl. hjelm.

Det er muligt, at tilmelde sig et eller begge hold.

Sæsonen er hele året rundt.

 

 

Jumping Fitness (voksne og unge er velkomne)

Mandag kl. 19.15-20.15 og torsdag kl. 18.00-19.00 i gymnastiksalen på Vigersted Skole

Søger du en træningsform med garanti for sved på panden?

Så er Jumping® Fitness måske noget for dig. Jumping® Fitness er en kombination af hurtige og langsomme hop, variationer af traditionelle aerobic trin, dynamiske spurter og ”power sports” elementer. Kompleksiteten af øvelserne garanterer, at hele kroppen vil blive styrket.

Deltagere som har ankel, knæ eller hofte skader kan deltage. Trampolinernes design gør nemlig at træningen er low impack, så kroppen ikke udsættes for de “stød” som man oplever ved f.eks. løb.
Du får med garanti pulsen op, udfordret balancen, samt et smil på læben.

De to hold er både for unge (fra 14 år og op efter) og for voksne.
Du kan være med uanset om det er din første time, eller om du har gået til det i flere sæsoner.

Vi fraråder gravide at hoppe.
Hvis du har forhøjet blodtryk skal dette være under kontrol, hos egen læge – før man må hoppe.

 

 

Hatha Yoga (klassisk yoga)

Mandag kl. 17.15-18.45 i gymnastiksalen på Vigersted Skole

Forkæl dig selv med klassisk Hatha Yoga. Vær til stede i nuet og mærk dig selv. Øg din styrke, smidighed og dit velvære. Vi arbejder kroppen igennem med opmærksomhed i et roligt tempo, vi træner fokus og balance, vi arbejder med åndedrættet, vi slutter af med afspænding hver gang.

Kom i behageligt tøj, du kan bevæge dig i. Medbring evt. tæppe til afspænding.

 

Zumba® Fitness

Tirsdag kl. 19.00-20.00 på Vigersted Skole

Har du ikke prøvet Zumba® Fitness før, og tænker du, at du sikkert ikke kan alle de forskellige trin, så giv det en chance – den første time er altid prøvetime. Du vil med garanti kunne følge med, også selv om du ikke har den store rytme. Vi får rørt os til de skønne latin amerikanske rytmer og almindelig musik er også på programmet. Holdene er meget afslappede, man kommer som man er, og det store dress er absolut ikke nødvendigt for at kunne deltage – husk at det man kommer for er for at få rørt sig – og ja hvem bliver ikke glad i låget af at danse og samtidig ha’ det sjovt?

Glæder os til at se dig – husk vand.

 

Vakse Voksne – gymnastik og samvær for seniorer

Torsdag kl. 9.30-11.00 i Vigersted Forsamlingshus

I gymnastikken arbejder vi med styrke, balance, smidighed og kondition under hensyntagen til den enkeltes formåen.

Vi benytter dejlig musik, vægte, elastikker, bolde, store og små, og stole, så øvelserne kan udføres stående eller siddende.
Vi krydrer træningen med Qi Gong, der er dejlig blide bevægelser, og SMART training, der stimulerer hukommelse og koncentration samtidig med, at det træner koordination, balance og motorik.
Der er også mulighed for at spille billard i billardklubben lokaler.
Efter en times aktivitet samles vi til hyggeligt samvær.

Medbring træningsmåtte, vandflaske og kaffe/te/frugt.