Forældre/barn – Alder: fra 1-3 år.

Lørdag kl. 9.00-10.00 i Vigersted Hallen

Sammen med mor/far kan du udfordre motorikken. Vi bruger forskellige gymnastikredskaber, laver forhindringsbaner og mange andre sjove ting, hvor kun fantasien sætter grænser. Mor/far vil hjælpe dig med at lære din krop bedre at kende gennem leg og fysiske udfordringer, mens mor/far får trænet på dine præmisser. Søskende er hjertelig velkomne – der er plads til alle i Vigersted Hallen.

 

Minispring årgang 2014/2015/2016

Tirsdag  kl. 16:00 – 16.55 i Vigersted Hallen

Holdet er for de største børnehavebørn, der har lyst til at bevæge kroppen. De introduceres til de første spring og får en grundig indlæring af springteknikken.
Vi skal slå vejrmøller, stå på hovedet, på hænder og på egne ben, derfor er holdet uden mor og far. Vi lærer at vise hensyn til andre og vente på at det bliver vores tur, men vi skal også lave fis og ballade og have det rigtigt sjovt sammen.
Vi arbejder på, at kunne tilbyde afhentning i Vigersted Børnehus efter aftale.

 

 

Springlopperne 0. – 2. klasse

Torsdag kl. 16.00 – 16.55 i Vigersted Hallen

Dette hold er for friske drenge og piger fra 0.-2. klasse, som har lyst til at blive bedre springgymnaster. Der vil i sæsonens løb blive arbejdet med en masse spring og grundlæggende gymnastiske færdigheder på gulvet, i trampetten og på airtracken.

 

Spring, sjipning og rytme 3. – 6. klasse

Torsdag kl. 17.00 – 18.00 i Vigersted Hallen

Dette hold er for både drenge og piger fra 3-6. klasse, som har lyst til at blive bedre til at sjippe (rope skipping), lave spring- og rytmegymnastik. Der er plads til ALLE på holdet; Både gymnaster der ikke førhen har gået til gymnastik og øvede gymnaster. Rope skipping er et nyt tiltag i VIF,  som kræver både koordination, tempo og kondition. Spring/Rytme delen vil være overgangen fra leg til gymnastik, selvfølgelig stadig på en sjov og motiverende måde. Vi ønsker, at alle vores gymnaster skal føle sig trygge og have lyst til at vise, hvad de har lært til vores gymnastikopvisning. Opvarmningen vil primært være sammensat af rytmiske øvelser, en blanding af hop, sving, leg, løb, styrke og balance. I spring-delen vil vi fokusere på de grundlæggende øvelser for at kunne øve/udføre araber, kraftspring, flik-flak og overslag. Der vil i rytme-delen også være fokus på at lære at arbejde med et håndredskab (eks. en vimpel),  som vi har med til vores opvisning.

 

Vigersted CrossGym Kidz – Push Up (4.-9. klasse)

Torsdag kl. 18.00-19.00 Vigersted Hallen

Super sjov, lærerig og udfordrende træning for børn. En blanding af gymnastik, styrke og kondition. Træningen er for alle uanset niveau, da alle øvelser bliver tilpasset hver enkelt deltager. Vi skal skubbe, vælte, trække, løbe, kravle og løfte. Vi kan love sved på panden og pulsen op.

 

 

Inliners – familiehold

Tirsdag kl. 17.00-18.15 og/eller  lørdag kl. 8.00-9.00 i Vigersted Hallen

Inliners er en hyggelig familiesport, hvor både nybegyndere og mere øvede kan være med. Det er en stor fordel, at vi i Vigersted har mulighed for at løbe på inliners indendørs, så underlaget ikke giver den store risiko for ”asfalteksem”. Vi øver de helt basale teknikker og lærer fx også at løbe baglæns, krydse benene ind over hinanden, lave slalom og springe/hoppe på rulleskøjterne. Derudover er vi en af de meget få klubber i Danmark, der træner freestyle slalom, hvor vi laver avancerede “comboer” på en slalombane af kegler. Desuden spiller vi rullehockey eller leger fangeleg, hvilket også er en god træning i både balance, hurtighed og standsninger.

Man medbringer selv inliners og beskyttelsesudstyr inkl. hjelm.

Det er muligt, at tilmelde sig et eller begge hold.

Sæsonen er hele året rundt.

 

 

Jumping Fitness (voksne og unge er velkomne)

Mandag kl. 19.15-20.15 og torsdag kl. 18.00-19.00 i gymnastiksalen på Vigersted Skole

Søger du en træningsform med garanti for sved på panden?

Så er Jumping® Fitness måske noget for dig. Jumping® Fitness er en kombination af hurtige og langsomme hop, variationer af traditionelle aerobic trin, dynamiske spurter og ”power sports” elementer. Kompleksiteten af øvelserne garanterer, at hele kroppen vil blive styrket.

Deltagere som har ankel, knæ eller hofte skader kan deltage. Trampolinernes design gør nemlig at træningen er low impack, så kroppen ikke udsættes for de “stød” som man oplever ved f.eks. løb.
Du får med garanti pulsen op, udfordret balancen, samt et smil på læben.

De to hold er både for børn (fra 8 år og op efter) og for voksne.
Du kan være med uanset om det er din første time, eller om du har gået til det i flere sæsoner.

Vi fraråder gravide at hoppe.
Hvis du har forhøjet blodtryk skal dette være under kontrol, hos egen læge – før man må hoppe.

 

 

Hatha Yoga (klassisk yoga)

Mandag kl. 17.15-18.45 i gymnastiksalen på Vigersted Skole

Forkæl dig selv med klassisk Hatha Yoga. Vær til stede i nuet og mærk dig selv. Øg din styrke, smidighed og dit velvære. Vi arbejder kroppen igennem med opmærksomhed i et roligt tempo, vi træner fokus og balance, vi arbejder med åndedrættet, vi slutter af med afspænding hver gang.

Kom i behageligt tøj, du kan bevæge dig i. Medbring evt. tæppe til afspænding.

Instruktør: Mette Friis-Mikkelsen (e-mail mette.friis-mikkelsen@outlook.dk)

 

Zumba®

Tirsdag kl. 19.00-20.00 på Vigersted Skole

Der bliver gået til den, og der svedes og grines.

Har du ikke prøvet Zumba® Fitness før, og tænker du, at du sikkert ikke kan alle de forskellige trin, så giv det en chance, den første time er altid prøvetime. Du vil med garanti kunne følge med, også selvom du ikke har den store rytme. Holdene er meget afslappede, man kommer som man er, og det store dress er absolut ikke nødvendigt for at kunne deltage – husk at det man kommer for er for at få rørt sig – og ja hvem bliver ikke glad i låget af at danse og samtidig ha’ det sjovt…

Tag gerne naboen, genboen, eller veninden med!

HUSK endelig at medbringe vand og evt. et lille håndklæde til sveddråberne.

Du er velkommen til at kontakte mig, såfremt du måtte have spørgsmål eller er forhindret i at komme den 1. gang. Har du ikke mulighed for at komme hver gang, så mød op alligevel – så finder vi ud af det.

Jeg glæder mig til at se dig.

Instruktør: Jeanet (tlf. 61460253 eller e-mail johansen.jeanet@gmail.com)

 

Strong by Zumba®

Tirsdag kl. 18.00-18.55 i gymnastiksalen på Vigersted Skole

Strong by Zumba® kombinerer HIIT (High Intensity Interval Training), muskel træning og toning. Det er IKKE dans og en HELT ny måde at træne med musik som motiverer alle fitness niveauer.

Det er for alle! Mænd, kvinder og teenagere – for dem som har en god form og ingen form!

Kom og prøv – det er vanedannende og der er garanteret sved på panden – hvis ikke så er det fordi du ikke har givet dig nok!

 

Instruktør: Jeanet (tlf. 61460253 eller e-mail johansen.jeanet@gmail.com)

 

Vakse Voksne 50+

Torsdag kl. 9.30-11.00 i Vigersted Forsamlingshus

Derefter kaffe og hyggesnak.

Vi arbejder med styrke, balance, smidighed og kondition under hensyntagen til den enkeltes formåen.

Vi benytter dejlig musik, vægte, elastikker, bolde, store og små, og stole, så øvelserne kan udføres stående eller siddende.

Medbring træningsmåtte, vandflaske og kaffe/te.

 

Instruktør: Berit Galberg (tlf. 2221 2325)